sâmbătă, 5 mai 2012

Concurs de cultura generala cu tema Uniunea Europeana

Concursurile organizate de Consiliul Elevilor au primit întotdeauna un răspuns pozitiv din partea elevilor Colegiului Naţional "George Coşbuc". De aceea, ne-am decis ca în cadrul campaniei noastre să organizăm mai multe concursuri. Primul este un concurs de cultura generală pentru echipe formate din câte trei membri. 


Regulamentul concursului este următorul:


Concursul se desfasoara doar in echipe formate din cate trei membri. 


Tema concursului: Uniunea Europeană şi valorile acestei comunităţi


Concursul se desfasoara in doua etape:


Etapa I:


La aceasta etapa participa toate echipele inscrise in concurs. Echipajele vor primi un set de 30 de intrebari tip grila cu 4 variante de raspuns.  Timpul de raspuns este de 20 de minute.  Se califica mai departe primele 3 echipe care au cel mai mare numar de raspunsuri corecte.

Etapa a II-a:

La aceasta etapa participa primele 3 echipe clasate in etapa 1. Acestea vor juca un joc de strategie bazat pe intrebari de cultura generala. Harta Romaniei va fi divizata in 15 regiuni, iar fiecare echipa va avea o regiune capitala care valoreaza 1000 de puncte. Cele 12 regiuni ramase vor fi disputate de cele 3 echipe dupa cum urmeaza:


Jucatorii isi aleg o regiune invecinata si, daca raspund corect la o intrebare de tip grila cu 4 variante de raspuns aleasa prin tragere la sorti, o ocupă. Fiecare astfel de regiune valoreaza 200 de puncte. Dupa maxim 6 runde, sau cand raman cel mult 3 teritorii neocupate se vor adresa intrebari cu raspuns numeric. La acest tip de intrebari se raspunde in scris cu un numar. Castiga echipa care este cea mai apropiata de raspunsul corect. In caz de egalitate castiga echipa care a dat cel mai rapid raspuns. Un astfel de teritoriu ocupat valoreaza 300 de puncte.

Dupa ocuparea tuturor teritoriilor echipele vor incepe sa se dueleze. Exista sase runde in care echipele se dueleaza. La fiecare runda, fiecare echipa are voie sa atace un teritoriu advers. Atacatorii trebuie sa raspunda la aceeasi intrebare de tip grila aleasa prin tragere la sorti. 


* Aparatorul castiga daca atacatorul greseste raspunsul.
* Atacatorul castiga daca raspunde corect si aparatorul greseste.
* Daca amandoi raspund corect, departajarea se face printr-o intrebare de tip numeric.
Daca atacatorul castiga, ocupa regiunea aparatorului. Aparatorul pierde valoarea actuala a regiunii, valoarea regiunii devine de 400 de puncte; acestea ii sunt atribuite atacatorului. Dupa ce o regiune ajunge sa valoreze 400 de puncte, aceasta valoare ramane constanta pe tot parcursul jocului.
Daca aparatorul castiga duelul, acesta primeste 100 de puncte.
Exista doua posibilitati de a ataca:

- Atacul unei regiuni obisnuite

- Atacul capitalei
Acest lucru se poate face cand atacatorul ocupa cel putin un teritoriu invecinat capitalei pe care doreste sa o atace. Atacatorul trebuie sa doboare cele trei turnuri ale capitalei (cate o intrebare pentru fiecare turn). Daca atacatorul pierde, se incheie batalia, dar turnurile doborate nu necesita un nou atac. Daca se ocupa regiunea de baza a unei echipe, aceasta este elimanata si toate teritoriile ei vor fi ocupate de atacator care va primi si valoarea teritoriilor.

Reconstructia capitalei: Turnurile pierdute se pot recontrui prin "atacarea" propiei capitale. Pentru o intrebare de tip grila la care se raspunde corect se reconstruieste un turn. O capitala nu poate avea mai mult de 3 turnuri.

In etapa a doua, pentru fiecare tip de intrebare timpul de raspuns este de 15 secunde.

La finalul celor 6 runde de dueluri, se stabileste ierarhia finala a echipelor, conform punctelor obtinute. Egalitatea nu este posibila. In acest caz departajarea se face printr-o intrebare cu raspuns numeric.

Deja s-au înscris 6 echipe în concurs. Înscrierile se pot face până luni seara (7 mai) la ora 22:00. Modalităţi de înscriere:
-  personal la unul din membrii echipei Eurovizionarii
-  prin email trimiţând numele echipajului şi membrii acestuia pe adresa de email eurovizionarii@yahoo.com

Prima etapă a concursului se va desfăşura marţi, 8 mai 2012, ora 13:00, în amfiteatrul liceului.

Mulţumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu